Litt enkelt om hvordan.

Denne sy teknikken er det absolutt enkleste som finnes. Det handler om å «stoppe inn» linje for linje. Bildet viser ett annet mønster, men prinsippet er likt. Øverste det av bildet viser selve mønsteret, en sort rute her er antallet tråder i stoffet tråden du syr med skal hoppe over før nålen får ned. De hvite rutene viser antallet tråder du skal hoppe over før nålen kommer opp igjen.

Nest nederste del av bildet viser hvordan trådene blir liggende. Du syr en og en linje før du snur i kanten. Tenk linjeskift på en god gammeldags skrivemaskin.

Nederste del, tverrsnitt av linje 1 (nederste linje) i mønsteret. Viser hvordan tråden (sort) går opp og ned i stoffet (grå).

Lag en liten øve-lapp, det er mye enklere enn du tror

Sy smøyg med broderiramme ?  Ja det kan ha sine fordeler.
Smøyg kan sys uten ramme, men det er lett å snurpe stoffet, en broderirammen er med på å holde stoffet plant.

Grafikken over; Tverrsnitt av stoffet, vist i grått, bør være så plant som mulig. Øverste del viser hvordan tråden blir liggende hvis stoffet er spendt opp i en ramme. Midtre del viser trådens gang hvis det sys på løst stoff og det trekkes forsiktig i stoffet etter at linjen er sydd. Nederste del viser tråden i løst stoff hvis tråden sys stramt.

Se også:

Festing av tråd.
Smøyg, helt på kanten.
Sydd feil ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *